Politika és történelem

Fancsali Ernő blogja

Fancsali Ernő blogja

Próbaposzter

2018. május 22. - Fancsali Ernő

A kolozsvári magyarokat múlt héten sokadszorra csapta arcon az önkormányzat, ezúttal elég súlyosan. A városnapokra a főtérre kihelyezett, a centenárium évére emlékeztető óriásplakáton retusálták ki a magyar feliratokat egy múlt század eleji fotóról. Több felelős is lehet, hibázhatott a grafikus az önkormányzat tudta nélkül, vagy az önkormányzat emberei is megrendelhették kifejezetten a magyar feliratok eltüntetését.

Egyelőre nem tudjuk, hogyan történhetett de ki került az óriásplakát. A Muszáj-Musai vette észre az esetet és tette közzé a közösségi oldalán, amit érthetően nagy felháborodás követett. Teljesen természetes, hogy kinyilik az ember zsebében a bicska, amikor közösségét megpróbálják kitörölni a történelemből. Kolozsvár aktuális alpolgármestere, aki úgy tűnik László Attila alpolgármesteri útját követi, a polgármester magyar hangjának szerepében érzi jól magát. Szóval az alpolgármester szerint, csak próbából tették ki az óriásplakátot.

Teljesen világos, hogy ezzel a magyarázattal az intézmény mundérbecsületét védi, ahelyett, hogy teljesen elhatárolódva csak annyit mondott volna, amit egy nappal később második megszólalásakor sikerült. Szóval a próbaposzter elmélete eléggé ingoványos talajon áll, hiszen ki az a hűtlen kezelő, aki képes rengeteg közpénzt kidobni az ablakon csak próbából, de ha próba is az-az óriásplakát, akkor miért kellett szándékosan hibásra csinálni. Persze a lakájmédia rögtön az alpolgármester segitségére sietett, hangsúlyozva, hogy a centenárium évében kifejezetten, de általában ellenséges a román többségű önkormányzat és, hogy milyen nehéz dolga van a magyar képviselőknek.

Jó reggelt egyértelmű kapitány!

Persze, hogy ellenséges a román hatalom, de ehhez nem kellene önként asszisztálni, volt erre egy jó ellenpélda, egy korábbi alpolgármester, tudjuk akit anakondának hivtak az önkormányzat folyosóin. Na ő megmutatta, hogy lehet, persze neki is megvoltak a korlátai és hibái de az előző magyar alpolgármester  messzemenően jobban képviselte a magyarok érdekeit. Szóval lehet ezt másképp csinálni, nem muszáj magunkkal felmosni a padlót a kirakatmultikulti polgármester kedvéért. Aki nyitott szemmel jár, annak teljesen világos, hogy a kifárasztásra játszva próbálják a város megmaradt magyar közösségét felszámolni, beolvasztani. Erre pedig csak az lehet a válasz, ha minden egyes ilyen próbálkozást a leghatározotabban visszautasítunk. És persze az sem baj, ha közben következetességünket és hitelességünket megtartjuk, mert bizony ezek nagy fegyverek.

32701863_2133639180253597_3578217750574661632_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fancsalierno.blog.hu/api/trackback/id/tr8213992912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása